Λίγα λόγια για

το φυτώριο μας

Το όραμα μας

Όραμά μας είναι να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τα μεγάλα δέντρα στο ευρύ κοινό,καθώς τα περισσότερα φυτώρια είναι συνυφασμένα με μικρού και μεσαίου μεγέθους φυτά.Ταυτόχρονα επιθυμούμε να κάνουμε προσιτή την πολυτέλεια που προσφέρουν προϊόντα μας όπως η ελιά, ο φοίνικας και άλλα μεσογειακά καλλωπιστικά στο ελληνικό φυσικό τοπίο, ώστε να μην υπάρχει κήπος, αυλή, κτήριο ή ξενοδοχείο, χωρίς τουλάχιστον ένα μεγάλο δέντρο!

Η ιστορία μας

Καλώς ήρθατε στο φυτώριό μας, είμαστε τα Φυτώρια Δέλτα ή αλλιώς Delta Trees. Το 1996 ο Λάμπρος και ο Θωμάς Δουρούκης ξεκίνησαν την καλλιέργεια φοινικοειδών σε ιδιόκτητες εκτάσεις στην Αιτωλοακαρνανία.

Στη συνέχεια το 2003, η παραγωγική δραστηριότητα επεκτάθηκε σε καλλωπιστικά δέντρα μεγάλης ανάπτυξης, όπως μουριές, πλατάνια, αριές και φυσικά ελιές που σήμερα ειναι και η ναυαρχίδα των Φυτωρίων Δέλτα.

Στο μεσοδιάστημα αυτό, ασχολήθηκαν με την μεταμόσχευση, την εκφόρτωση και τη μεταφορά αιωνόβιων, ακόμα και χιλιόχρονων ελαιόδεντρων, δραστηριότητα που απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία και επαγγελματισμό. Ταυτόχρονα ταξίδεψαν στο εξωτερικό και συνεργάστηκαν με μεγάλους φυτωριακούς οίκους, κυρίως της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Το 2013 το πάθος για τα μεγάλα δέντρα πήρε σάρκα και οστά με το άνοιγμα του φυτωρίου στα διόδια Αφιδνών, στο Καπανδρίτι. Το 2015 δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις στην δυτική Πελοπόννησο. Σήμερα, η αγάπη αυτή μεταδόθηκε στον Γιώργο Δουρούκη που ασχολείται με τις πωλήσεις και στην Καλλιόπη Δουρούκη, που είναι γεωπόνος.

Οι εγκαταστάσεις μας

Διόδια Αφιδνών

Καπανδρίτι

Πελοπόννησος

Αιτωλοακαρνανία

Η ομάδα μας

Λάμπρος Δουρούκης

Θωμάς Δουρούκης

Γιώργος Δουρούκης

Καλλιόπη Δουρούκη

Μεγάλη εμπειρία σε αυτό που κάνουμε.

Η μεγαλύτερη ποικιλία ελαιόδεντρων
στην Ελλάδα