Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ακόμη απορίες;

Δείτε κάποιες από τις συχνές ερωτήσεις.

Το προσωπικό μας θα χαρεί να σας στείλει φωτογραφίες, βίντεο και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το φυτώριο και τα φυτά αυτοπροσώπως.

Ένας φυτοπαθολόγος επισκέπτεται το φυτώριό μας, επιθεωρεί τα φυτά και ενημερώνει τους τεχνικούς μας για τυχόν σημαντικά προβλήματα και τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ποιότητα για τους πελάτες μας. Στα μάτια μας, τα φυτά μας είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή βλάστηση- είναι σαν τα αγαπημένα μας παιδιά και τα φροντίζουμε ακούραστα κάθε μέρα”. Τα φυτά μας είναι κάτι περισσότερο από απλό πράσινο, αποτελούν απόδειξη της βαθιάς αφοσίωσής μας, καθώς φροντίζουμε με συνέπεια για τις ανάγκες τους.

Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει, αλλά μπορεί να ζητήσουμε μια προκαταβολή ως μορφή διασφάλισης.

Δεν αναλαμβάνουμε απευθείας τη μεταφορά, αλλά συνεργαζόμαστε με έμπειρους μεταφορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια. Συζητάμε μαζί σας εκ των προτέρων τη μέθοδο αποστολής και το κόστος. Παραδίδουμε τα φυτά μας σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο με διάφορους τρόπους, όπως η μαζική αποστολή, ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα του φυτού.
Μπορείτε να κάνετε με σιγουριά διεθνείς παραγγελίες μαζί μας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο στο +30 6987787234 ή στείλτε μας email στο info@delta-trees.com.

Βεβαίως! Μπορείτε είτε να κανονίσετε το δικό σας μεταφορέα είτε να παραλάβετε προσωπικά τα φυτά.

Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά σας. Εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο φορτηγό και μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια τα επιπλέον φυτά που χρειάζεστε, μπορείτε σίγουρα να κάνετε μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής.
Η επιλογή του χώματος για κάθε δέντρο εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Για παράδειγμα, μια φράουλα (arbutus unedo), χρειάζεται χώμα με χαμηλότερο επίπεδο pH (4-6,5) είναι απαραίτητο. Σε γενικές γραμμές, ορισμένα δέντρα έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε χώμα και η χρήση χώματος του εμπορίου είναι επαρκής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τη σύσταση του εδάφους, καθώς το πλουσιότερο έδαφος μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των φυτών και να προωθήσει τη συνολική ευρωστία.

Η συχνότητα της λίπανσης για τα δέντρα μας καθορίζεται από τα επιμέρους είδη και τις ανάγκες τους. Σαν γενική οδηγία, συνιστάται η λίπανση των καλλωπιστικών φυτών περίπου 2 έως 4 φορές ετησίως, επιλέγοντας μεταξύ κοκκωδών ή υδατοδιαλυτών λιπασμάτων ανάλογα με την εποχή. Για τα καρποφόρα φυτά, όπως οι ελιές, μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετα λιπάσματα πέραν των βασικών, όπως αυτά που περιέχουν βόριο, για την αντιμετώπιση τυχόν ελλείψεων.

Ο χρόνος του κλαδέματος εξαρτάται από το κάθε είδος δέντρου. Δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες, αλλά μάλλον ξεχωριστές κατευθυντήριες γραμμές για κάθε είδος. Για παράδειγμα, τα φυλλοβόλα δέντρα κλαδεύονται συνήθως το χειμώνα, όταν ρίχνουν τα φύλλα τους και οι χυμοί των δέντρων δεν ρέουν. Τα ελαιόδεντρα, από την άλλη πλευρά, επωφελούνται από το κλάδεμα στα μέσα του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης. Ιδανικά, είναι καλύτερο να τα κλαδεύετε μετά τον Ιανουάριο, με στόχο ένα χρονικό πλαίσιο όσο το δυνατόν πιο κοντά στον Μάρτιο. Καλό είναι να επιλέγετε περιόδους που δεν έχουν παγετό και βροχή και να πραγματοποιείτε το κλάδεμα όταν η υγρασία είναι χαμηλή. Αυτό συμβάλλει στην πρόληψη της ανάπτυξης μυκητιασικών και βακτηριακών ασθενειών όπως το κυκλοκόνιο, η γκρι μούχλα και ο καρκίνος της ελιάς. Αντίθετα, οι καλλωπιστικοί θάμνοι μπορούν γενικά να κλαδεύονται ανάλογα με τις ανάγκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η συχνότητα ποτίσματος για ένα φυτό μπορεί να διαφέρει σημαντικά και επηρεάζεται από διάφορους απρόβλεπτους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες (π.χ. άνεμος ή βροχή), η τρέχουσα εποχή (καλοκαίρι ή χειμώνας) και οι μοναδικές απαιτήσεις κάθε φυτού. Επιπλέον, όταν ένα φυτό βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των ριζών του, απαιτεί προσεκτική προσοχή για την αποφυγή υπερβολικού ποτίσματος και σήψης των ριζών. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να αξιολογείτε τα επίπεδα υγρασίας του εδάφους, όχι μόνο στην επιφάνεια, και να προσαρμόζετε το πότισμα ανάλογα.